El sistema solar Suec

dijous, 4 de setembre del 2008 Posted by Guille


A la ciutat sueca d'Estocolm, hi ha l'edifici amb la cúpula esfèrica mes gran del món(110 metres de diàmetre). Però a part d'això, aquest edifici ès el centre del sistema solar....suec.
El sistema solar suec ès la reproducció a escala del sistema solar mès gran que hi ha al món, i la seva proporció ès de 1:20 milions. Aixo fa que aquesta reproducció nomes ès pugui apreciar des de la distancia, ja que degut a l'escala triada la representació s'exten al llarg de 300 km, i per tant la majoria dels planetes s'han tingut de situar a diferents localitats de la geografia sueca.



Els altres plantes d'aquest sistema solar, estan representats en edificis on en places i sempre mantenint les proporcions. D'aquesta manera per visitar Mercuri no s'ha de sortir de la capital Sueca, ja que es troba a 2'9 Kilòmetres de la cúpula i nomes te un diàmetre de 25 centímetres. En canvi la terra es troba a 7'6 Km de la cúpula i te un diàmetre de 65cm. Júpiter, per exemple, es troba a l'Aeroport Internacional d'Arlanda(a uns 40 km del sol) i està representat per un jardí de flors de 7 metres de diàmetre . En canvi l'ex planeta Plutó es troba a la regio de Delsbo, a uns 300 km d'Estocolm i nomes medeix 12 cm.



Imatge treta de microsiervos

Via Fogonazos